+31 (0) 495 547754
info@mcdriessen.nl
© Metaalcenter Driessen B.V. - Webdesign YourConcept

Lasersnijden van plaatmateriaal

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van het lasersnijden van plaatmateriaal? Bij Metaalcenter Driessen B.V. weet u zeker dat professionals voor u aan de slag gaan. Of het nu gaat om het lasersnijden van dunne of dikke materialen, kleine of grote afmetingen, enkelstuks en grote of kleine series: bij ons is het allemaal mogelijk. We hebben de beschikking over de meest moderne installaties en ook de automatisering voor deze machines is bij ons prima geregeld. Wij snijden staal, aluminium en rvs (roestvaststaal).

Wat is lasersnijden?
Lasersnijden is een industriƫle bewerkingstechniek waarbij met behulp van een scherpe laserstraal een groot aantal metalen en niet-metalen gesneden kunnen worden. De snijsnelheid die bij lasersnijden gehaald kan worden is afhankelijk van verschillende variabelen zoals het materiaal, de dikte van het materiaal, het type laser dat gebruikt wordt en het vermogen.

 

Automatische verwerking bij lasersnijden

Metaalcenter Driessen B.V. kan door middel van een enkele snijkopstrategie en nozzle wisselaar alle materialen en diktes snijden, zonder omstelling van de lasersnijmachines. Onze magazijnen worden automatisch aangestuurd en transporteren de platen naar de lasermachine. Vervolgens worden de materialen volautomatisch gesneden, gesouvereind, getapt en omgevormd tot de gewenste producten. Alle vormen en materiaalsoorten zijn hierbij mogelijk. Als het lasersnijden gereed is, worden alle producten automatisch uitgesorteerd op pallets of in kratten.

Van plaatwerk tot gebogen producten

We maken gebruik van STEP-bestanden die het mogelijk maken om zowel vlakke als gebogen producten te lasersnijden. DXF-bestanden worden gebruikt voor alleen vlakke producten uit plaat. Op basis van deze bestanden worden onze machines automatisch geprogrammeerd. Zo kunnen we zowel plaatwerk als koker en buis lasersnijden en dat biedt uiteraard ongekende mogelijkheden voor al uw producten.

Wilt u meer weten over het lasersnijden van uw producten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.